Een goed werkende computer

Een goed werkende computer

Tegenwoordig wordt er steeds meer digitaal verwerkt. Klantgegevens en facturen werden in het verleden altijd op papier verwerkt en in grote archiefkasten opgeslagen. Deze documenten worden nu juist digitaal verwerkt. De technologische ontwikkelingen op het gebied van ICT blijven continu door gaan waardoor je niet stil kunt blijven staan. De hardware wordt steeds beter en door nieuwe software kunt u simpelweg steeds meer en sneller verwerken. Maar hoe zorg je er voor dat je computer altijd goed blijft werken?

Schoon houden van de computer

Om er voor te zorgen dat je pc optimaal presteert is het van belang dat je deze schoon houdt. Ik hoor je nu denken: “Maar ik stof mijn computer toch wekelijks af?”. Het stof vrij houden van apparatuur is inderdaad belangrijk, maar er komt nog meer bij kijken. Je zult je pc namelijk ook moeten beschermen tegen besmetting van virussen en malware. Dit zijn kwaadaardige stukjes software die het functioneren van je computer negatief kunnen beïnvloeden. Zo kan er data vernietigd of gestolen worden, losgeld worden geëist of het algehele functioneren van de pc kan verstoord worden. In het ergste geval kun je de computer niet eens meer opstarten. Het is dus van belang dat je je hier tegen beveiligd. Een anti-virus programma is hierbij een vereiste, daarnaast is een anti-malware programma ook zeker aan te raden. Wat je echter niet moet doen is meerdere virusscanners tegelijk gebruiken. Deze werken elkaar namelijk vaak tegen en tevens wordt de pc hier vaak erg traag van. Naast bovengenoemde is ook het schoon houden van bestanden belangrijk. Wanneer je op de zondag uitgebreid ontbijt, blijft er altijd allerlei rotzooi achter op tafel en op de grond. Met het werken op de computer is dit precies hetzelfde. Bestanden worden aangemaakt, verwerkt en later vaak verwijdert. Toch blijven er altijd sporen achter. Dit kun je oplossen door je computer regelmatig te defragmenteren. Wanneer je hier geen rekening mee houdt zal je computer uiteindelijk gerepareerd moeten worden, bij computers repareren in Etten-Leur kun je hier altijd voor terecht.

Hulp op afstand

Nu kan ik me voorstellen dat je je computer echt niet kunt missen. Ook hier is een handige oplossing voor, namelijk: computerhulp op afstand. Wanneer je daar gebruik van maakt zal je pc op afstand over worden genomen door een ICT professional. Deze kan nu tijdelijk de bediening van de pc overnemen en er onderhoud op plegen. Hierbij moet wel gezegd worden dat dit niet altijd mogelijk is, wanneer de pc niet op kan starten bijvoorbeeld. Voor periodiek onderhoud is hulp op afstand ten zeerste aan te raden.