10 online marketing tips voor webshops

10 online marketing tips voor webshops

google adwords expert

Om voor elkaar te krijgen dat de producten van je webshop goed gevonden worden staan er in deze online marketing blog maar liefst 10 online marketing tips. Het adwords bureau kan een campagne voor je opzetten, al is het handig eerst onderstaande tips uit te voeren.

1. Beknopte product titel

Zorg dat de titel van je product zo beknopt maar wel relevant mogelijk is. 170 tekens is het maximum voor bijvoorbeeld zoekmachines zoals google.

2. Goede product beschrijving

Een product verkoopt alleen met de juiste informatie. Hier mag je uitweiden, het artikel moet namelijk zo volledig mogelijk beschreven worden. Denk hierbij ook aan materiaalkeuze, formaten en gewichten. Maar ook aan bijvoorbeeld kleuren, maten of leeftijdscategorie.

3. Gebruik de juiste key-words

Key-words zijn heel belangrijk, dit zijn de woorden waar je bezoeker op zoekt. Denk hier dus heel goed over na en brainstorm ze eens allemaal bij elkaar. Vraag ook andere mee te denken, hoe ze zullen zoeken naar je product. Je zult zien dat zij met hele andere key-words komen.

4. Kies de juiste product afbeelding

Zien is kopen, daarom moet je product afbeelding zo goed mogelijk zijn. Afbeeldingen tegen een witte achtergrond zijn het beste. Mooie scherpe afbeeldingen die het product optimaal in beeld brengen is waar je voor moet gaan.

5. Actuele product feed

De product feed van je webshop moet zo actueel mogelijk zijn. Zo komen klanten altijd uit bij het product dat ze willen bestellen en nooit voor een virtueel leeg schap te staan.

6. Reclame of acties in de product feed

Zorg er voor dat de reclames, acties, gratis verzenden of speciale promoties ook in je product feed terechtkomen. Dit is namelijk het eerste wat potentiële klanten zien nog voordat ze je site bezoeken en kan de concurrentie direct uitschakelen.

7. Aandacht voor feestdagen of evenementen

Waar liggen je kansen? Is dat met een feestdag of evenement, focus je daar dan op door er een speciale categorie voor aan te maken. Voorbeelden hiervan zijn kerst, EK of sinterklaas.

8. Analyseer de bezoeker

Komt je bezoeker via een tablet, telefoon of computer. Pas hier de layout van de webshop op aan.

9. Blog over de producten

Net zoals dit een online marketing blog is over 10 online marketing tips voor webshops die gelezen worden door de doelgroep. Zo kun je natuurlijk ook tegen je eigen producten aankijken en er over bloggen.

10. Vraag om hulp

Bij het opzetten van een adwords campagne kan het zo zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Schroom dan niet om hulp in te roepen van een adwords bureau. Juist door de specialisatie zien zij meteen hoe ze u kunnen helpen.