Waarom een partner zoeken voor systeembeheer?

Waarom een partner zoeken voor systeembeheer?

Als ondernemer wil je je vooral bezig houden met de zaken waar je goed in bent. Je core business en je talenten wil je maximaal benutten dus zijn overige zaken het liefst dingen waar je niet mee bezig wilt zijn. Dit kan de administratie zijn maar ook allerlei IT-gerelateerde bezigheden. Een haperende PC, slechte netwerkverbindingen of een intern systeem wat nog niet volledig kloppend is. Natuurlijk heb je hier zelf ook nog enigszins verstand van maar het liefst houd je je met hele andere dingen bezig. Daarom is het zoeken naar een partner, medewerker of een andere variant vaak de beste en op lange termijn voordeligste oplossing.Dit kan een kleine IT specialist zijn zoals Ritchie Solutions.

ICT-medewerker aannemen of uitbesteden

Je kan als organisatie kiezen om een medewerker aan te nemen welke gespecialiseerd is in bepaalde werkzaamheden. Echter komt er bij een medewerker aan nemen veel meer kijken dan alleen maar het laten uitvoeren van bepaalde klussen. Je moet hem 40 uur per week aan het werk houden, anders wordt de kostprijs te hoog. Daarvoor is het dan ook noodzakelijk om voldoende werk te hebben. Waar je dan voor kan kiezen is om een partner bedrijf in de hand te nemen. Voordeel hiervan is de vrijblijvendheid en de risico’s die zeer laag zijn. Echter liggen de kosten per uur arbeid vele malen hoger en wordt het bij grotere projecten dan ook al snel kostbaar.

Detachering

Een derde optie die steeds vaker wordt gebruikt is het detacheren van personeel. Wanneer je als ondernemer niet veel risico’s wilt zoals ziekteverzuim of verzekeringen dan is het inhuren van detacheringspartij helemaal geen slecht idee. Vooral onder hoger opgeleide is detachering steeds populairder. Als werkgever is dat natuurlijk fantastisch. Tegen een beperkt budget kan je snel en redelijk makkelijk aan opgeleid en kundig personeel komen. Daarnaast worden bijna alle risico’s uitgesloten en heb je ook niet te maken met werkgeversverplichtingen.