Gebruik maken van een e-fulfilment servicebedijf

Gebruik maken van een e-fulfilment servicebedijf

Vooral de laatste jaren gaan er steeds meer mensen voor zichzelf beginnen. Er zijn veel mannen en vrouwen die niet meer graag voor een baas willen werken en daarom gaan ze een eigen bedrijfje beginnen.

Mannen beginnen vaak een klusbedrijf en verrichten werkzaamheden die ze eerst voor een baas hebben gedaan. Bij het starten van een eigen bedrijfje doen ze dat vervolgens helemaal zelfstandig.

Vrouwen beginnen vaak met een webshop. Ze gaan producten verkopen die ze via een webshop aanbieden. Nu klinkt het allemaal eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Je moet je eerst goed voorbereiden op wat je wel en niet moet doen. Je zult je onder andere af moeten vragen hoe het zit met de belasting en hoe maak je een goede website. Je moet een website hebben die gemakkelijk, bijvoorbeeld via google, bereikbaar is. Mensen die producten willen kopen die je aanprijst, moeten gemakkelijk op je website terecht komen. Daarom is het verstandig om in eerste instantie een website te laten maken door een specialist. Hij of zij moet de website zo maken dat je er gemakkelijk producten aan toe kunt voegen. Ook moet een koper gemakkelijk producten kunnen kopen en je moet ook meerdere betaalmogelijkheden hebben. Nu zul je in het begin alles zelf nog wel bij kunnen houden wanneer er een product wordt verkocht. Je moet het dan adresseren, inpakken en versturen. De koper moet ook de mogelijkheid hebben om het product terug te sturen als het niet bevalt.

Succes bij het verkopen

Wanneer je succes hebt en veel producten gaat verkopen, kun je het allemaal zelf niet meer bijhouden. In zo’n geval moet je gaan samenwerken met een e-fulfilment servicebedrijf. Wanneer je onderling met het e-fulfilment servicebedrijf goede afspraken maakt, zullen ze alle logistieke handelingen van je overnemen. Je website wordt aan hun computer gekoppeld. Zodra er een product wordt gekocht op je website zien ze dat op hun computer. Ze zorgen er dan voor dat het product snel wordt ingepakt, geadresseerd en verstuurd. Het samenwerken moet voor beiden rendabel zijn. Je moet dus zeker weten dat je voldoende producten zal verkopen. Een e-fulfilment servicebedrijf zal ook zorgen dat er altijd een voldoende voorraad is van de producten die je verkoopt. Je belofte, die op je website staat, dat het product na de bestelling binnen 24 wordt afgeleverd, kun je zo waarmaken. Je kunt door de samenwerking ook meer producten verkopen, omdat de bestellingen 24 uur per dag door kunnen gaan, ook tijdens de weekeinden. Een e-fulfilment servicebedrijf zal ook de teruggestuurde producten verwerken.

Je webshop

Door de samenwerking heb je meer vrije tijd om aan je webshop te werken. Je zult constant producten moeten toevoegen en verwijderen. Ook de prijzen moeten constant worden aangepast om te kunnen concurreren met andere webshop houders. Een uitverkoop moet je via de webshop kenbaar maken. Door gebruik te maken van een e-fulfilment servicebedrijf heb je meer tijd om andere werkzaamheden te verrichten. Ook moet je vrije tijd overhouden, want het leven bestaat niet alleen uit werken.

 

Bron: ecommercewebshops.nl