Basic PLA Bruin

Basic PLA Bruin

Ben je op zoek naar een kwalitatief hoog filament voor je 3D printer? De meest gebruikte filamenten door gebruikers van een 3D printer zijn PLA filamenten. PLA staat voor melkzuur en dit beschrijft direct het grootste voordeel van Basic PLA Bruin ten opzichte van andere producten. Het heeft namelijk het grote voordeel dat het gemaakt is van een natuurlijk hulpbron. Waar je normaal moet werken met sterk gemodificeerde producten zoals plastic, hoef je dat bij PLA niet te doen. Je bent dus ook nog eens erg milieuvriendelijk bezig en dit scheelt enorm voor de maatschappij. Daarnaast heeft het milieuvriendelijke karakter van deze soort PLA nog andere voordelen, die hieronder beschreven worden.

PLA is op juiste wijze gemodificeerd

Basic PLA Bruin is op zo’n manier gemodificeerd dat het grote voordelen heeft ten opzichte van andere filamenten. Zo hoef je geen hoge temperaturen te gebruiken om ervoor te zorgen dat het product er op de juiste wijze uit komt te zien. Bij PLA gebruik je de laagste temperatuur die er is onder PLA filamenten. Normaal gebruik je een temperatuur van rond de 100 graden Celsius, bij deze soort PLA gebruik je een temperatuur van tussen de 50 en 60 graden Celsius. Dit scheelt niet alleen voor de 3D printer, ook voor de stroomkosten die jij anders moet betalen scheelt dit enorm veel geld.

De kracht van PLA

Los van het feit dat PLA erg goed is voor het milieu en dat het werkt met lage temperaturen, is het ook zo dat de producten die gemaakt zijn van Basic PLA Bruin erg sterk zijn. Hierdoor kan je de producten die je hebt gemaakt met deze 3D printer ook voor buiten gebruiken of zelfs voor mensen die iets minder voorzichtig met het voorwerp om zullen gaan, zoals kinderen of gereedschap voor in de bouw.