Technologie onmisbaar voor het nieuwe werken

Technologie onmisbaar voor het nieuwe werken

Het Nieuwe Werken is een begrip dat je steeds vaker hoort in het bedrijfsleven. Het Nieuwe Werken staat voor plaats- en tijdonafhankelijk werken. Dit wordt ondersteund door moderne technologie. Het draait om resultaatgericht werken. Zonder technologie zou Het Nieuwe Werken dus niet mogelijk zijn. Maar welke technologie is hiervoor nodig?

Een goede internetverbinding

Een cruciaal onderdeel van Het Nieuwe Werken is een goed werkende internetverbinding. Zonder internet kan het feest namelijk niet doorgaan. Het hele idee van Het Nieuwe Werken en flexibel werken is dat je overal kan werken wanneer je maar wil. Mits er dus een goede VPN verbinding/ internetverbinding aanwezig is. Het is namelijk de bedoeling dat je inlogt in het online bedrijfsnetwerk om daarin te werken, vanaf welke locatie dan ook. Je verricht werk in de cloud in plaats van op kantoor. Buiten een goede internetverbinding heb je hier ook een goede laptop of iPad voor nodig. Ook een smartphone is onmisbaar.

Hosted telefonie

Deze smartphone brengt ons naar het volgende puntje: je moet altijd bereikbaar zijn als je aan het werk bent. Ondanks dat je niet constant op kantoor zit met Het Nieuwe Werken, moeten anderen je natuurlijk wel kunnen bereiken. Hiervoor is je smartphone onmisbaar. Dankzij je smartphone kun je zelfs onderweg klanten te woord staan en e-mails verzenden. Moet je veel bellen onder werktijd? Dan is hosted telefonie een goede oplossing voor jou. Dit is vaste telefonie uit de cloud. Het is een stuk goedkoper dan steeds mobiel bellen, je bespaart ongeveer 40 tot 70 procent als je overstapt op hosted telefonie. Ook heb je hierbij geen omkijken naar aanleg en onderhoud en is het volledig beveiligd.

Traditioneel werken

Bij Het Nieuwe Werken draait het om online werken vanaf verschillende locaties op tijden naar wens. Mocht dit nou niet je ding zijn, dan is er natuurlijk ook niks mis met de traditionele manier van werken. Maar ook hiervoor zijn tegenwoordig voldoende technologische aanpassingen nodig. Medewerkers moeten onderling goed kunnen communiceren en alles moet online worden opgeslagen. Weet je als ondernemer niet hoe je dit netwerk- en systeembeheer moet aanpakken? Schakel hier dan een andere partij voor in.