De voordelen van hosted telefonie

De voordelen van hosted telefonie

Het Nieuwe Werken wordt steeds populairder. Flexibel werken en werken op afstand is iets dat bij steeds meer bedrijven wordt ingevoerd. En waarom ook niet? Waarom zouden we anno 2018 nog 5 dagen op kantoor gaan zitten, terwijl de technologie het mogelijk maakt om ook vanaf andere plekken te werken? Ook is werken van 9 tot 5 met flexwerken niet meer nodig. Zo werk je afwisselender en heb je een betere balans tussen werk en privé. Een belangrijk aspect van Het Nieuwe Werken is hosted telefonie. Wat is dit precies en wat zijn de voordelen?

Wat is hosted telefonie?

Bij Het Nieuwe Werken draait het om online werken vanaf verschillende locaties en op tijden naar wens. Bij online weken is het belangrijk dat iedereen overal bereikbaar is en dus overal kan werken. Hiervoor is een goede internetverbinding cruciaal. Bereikbaar zijn en online werken op je laptop zijn onmisbaar. Online werken gebeurt in de cloud. Maar telefonie in de cloud is ook erg handig voor Het Nieuwe Werken. Dit wordt ook wel hosted telefonie genoemd. Met hosted telefonie kun je tegen een vast bedrag per maand gebruik maken van een telefooncentrale uit de cloud. Zo heb je geen omkijken naar aanleg en onderhoud, aangezien je gebruik maakt van een beveiligde telefooncentrale in een datacenter. Het is dus een draadloze oplossing. Hosted telefonie kun je bijvoorbeeld afnemen bij DvD-ict, een specialist op het gebied van ICT oplossingen, reparaties en onderhoud.

Wat zijn de voordelen?

Maar wat zijn de voordelen van hosted telefonie buiten het niet hoeven kijken naar aanleg en onderhoud, waardoor je geen investeringskosten hebt? Ten eerste is hosted telefonie erg betrouwbaar. De telefooncentrales zijn goed beschermd tegen brand, stroomuitval, diefstal en ga zo maar door. Ook is hosted telefonie altijd voorzien van de nieuwste technieken door regelmatige updates. Het sluit perfect aan bij Het Nieuwe Werken, aangezien bellen mogelijk is op iedere locatie met internetverbinding. Doordat je telefoonnummer niet meer locatie-afhankelijk is, heb je een verbeterde bereikbaarheid en kun je vanaf thuis bellen alsof je op kantoor bent. Als je een zakelijke indruk wil maken, kun je bijvoorbeeld met je mobiele telefoon bellen met een vast zakelijk nummer. Ook is de geluidskwaliteit beter. Heb je als bedrijf meerdere vestigingen? Dan kun je één telefonienetwerk maken, zodat je gratis kunt bellen naar je andere vestigingen.

Hosted telefonie heeft dus veel voordelen. Zeker als je als bedrijf (deels) over wil stappen op Het Nieuwe Werken is dit een mooie oplossing om de bereikbaarheid van medewerkers te verhogen.