Waarom linkbuilding zo belangrijk is!

Waarom linkbuilding zo belangrijk is!

Linkbuilding heeft zich door de jaren heen extreem ontwikkeld tot een ware dienst binnen de SEO-branche. SEO staat ook wel voor zoekmachine optimalisatie van uw website. Uw website wordt hierdoor makkelijker vindbaar op specifiek zoektermen en strings, waardoor uw meer leads, bestellingen of aanvragen ontvangt.

Linkbuilding anno 2000

Tijdens de eerste overname van Google anno 2000 was linkbuilding nog een soort van optelsysteem, waarbij het uiteindelijk ging om het aantal inkomende verwijzingen richting uw website. Heel kort door de bocht hield het in: Hoe meer links vanaf websites des te hoger scoort u op specifieke zoektermen. Indien u 200 inkomende verwijzingen had en uw concurrent 50 dan stond u boven uw concurrent. Door de jaren heen heeft Google zich sterk ontwikkeld en diverse systemen opgezet om de kwaliteit te waarborgen. Kwalitatieve linkbuilding werd een must.

Linkbuilding toegepast op verschillende manieren.

Tegenwoordig zijn er honderden ranking factoren, waaronder onderdelen binnen uw website. Voor een efficiënte campagne is het dus belangrijk dat linkbuilding in combinatie met de overige factoren wordt uitgevoerd. Linkbuilding kan op diverse manieren uitgevoerd worden, je ziet vaak dat de goedkopere pakketten die aangeboden niet in lijn staan met kwaliteit. Wat SEO-bedrijven veelal doen is goedkope pakketten samen stellen omdat men eigen netwerken opgezet heeft en hier links op plaatst. Deze netwerken kunnen leiden tot een penalty. Penalty’s anno 2017 zorgen niet meer voor een onvindbare website, penalty’s zorgen tegenwoordig dat de lage kwalitatieve links minder invloed hebben. Zo geven ze geen 1.0 meer door, echter wordt deze link gezien als 0.1 waarde. Deze vorm is dus niet efficiënt, u vervuilt uw linkstructuur en u werkt niet aan de toekomst van uw bedrijf.

Maar hoe moet linkbuilding dan wel uitgevoerd worden?

Linkbuilding moet u overlaten aan de echte specialisten. Linkbuilding is nou eenmaal op de correcte manier zeer tijdrovend. Benaderingen van concurrenten, branche-gerelateerde bedrijven, campagnelijsten opbouwen kost u veel tijd. Bij linkbuild.nl hebben wij connecties met meer dan 72 marketingbureau’s waarmee wij een uitstekende relatie hebben. Hier kunnen wij onder andere kwalitatieve blogartikelen voor u plaatsen, maar tevens normaal inkomende verwijzingen.

Wij houden bij iedere website rekening met een natuurlijke diversiteit, waarbij wij handmatig het adverteren voor onze rekening nemen. U krijgt van ons volledig inzicht in de campagne, zodat u zelf kunt zien dat wij voor u bouwen aan de structuur van uw website.

Een greep uit de onderdelen waar wij op letten:

  • Network/host-id diversiteit.
  • Diversiteit anchors.
  • Diversiteit pagina’s van uw website en verhoudingen.
  • Enkel kwalitatieve websites waar echt bezoekers op komen.
  • DA/PA- en trust flow-waarden.
  • Branche relevantie.
  • Handmatige benaderingen.
  • Geen AB-structuur, aangezien wij veel kwalitatieve websites hebben waar wij terug kunnen plaatsen.

Bent u op zoek naar echte linkbuilding specialisten? Wij zijn al beschikbaar vanaf 450 euro per maand. Wij werken samen met u aan de toekomst van uw bedrijf.