Regelgeving drones

Regelgeving drones

Drones worden steeds populairder. Ze zijn er in verschillende vormen en maten. Een drones is voor veel mensen een leuk hebben ding. Een drone kopen wordt dan ook vaak online gedaan. De onbemande helikoptertjes zijn vanaf een afstand te besturen en kunnen zorgen voor bijzondere mooie beelden. Het biedt namelijk een bijzonder mooi perspectief. Door de drone kan de omgeving van boven verkend worden. Dit is voor veel mensen heel mooi. Steeds vaker wordt de drone dan ook meegenomen op vakantie om de allermooiste vakantiefoto’s te schieten. Toch zijn er een aantal regels verbonden aan het vliegen met de drones die niet genegeerd mogen worden. Een goed voorbeeld hiervan is een opmerkelijke incident die zich onlangs in Australië afspeelde waarbij een man een hoge geldboete kreeg voor het niet volgen van de regels.

De man in Australiër zat te genieten in zijn jacuzzi toen hij toch wel erg trek kreeg. Vervolgens vloog hij zijn drone naar een eettentje die zich zo’n twee kilometer verderop bevond. De drone droeg een mandje met het geld en zijn bestelling. Vervolgens wist hij met de drone een maaltijd naar zich toe te vliegen terwijl hij aan het relaxen was in zijn jacuzzi. Dit werd vervolgens opgenomen en online zeer vaak onderling gedeeld. Nu riskeert de man een erg hoge boete. Verschillende regels die zijn geformuleerd op het gebied van het vliegen met drones werden overtreden. Er zijn namelijk verschillende regels verbonden aan het vliegen met drones. Zo mag je niet op alle plekken met de drone vliegen. Er zijn bepaalde zones waarbij het verboden is om met de drone te vliegen. Daarnaast mag je alleen bij daglicht vliegen. In de avond is het dus verboden om met de drone te vliegen. Daarnaast moet de drone te alle tijden in het zicht blijven. Daarnaast moet de drone nooit hoger dan 120 meter vliegen. Ook is het belangrijk dat je drone snel uit de lucht haalt wanneer er andere helicopters vliegen. Vliegverkeer mag niet verstoord worden door de drone.  Maar ten alle tijden is het belangrijk om je verstand te gebruiken. Je mag niet boven gebouwen, bewegende voertuigen of mensen vliegen. Een yuneec drone kopen doe je makkelijk online.