Tips om jouw eigen thuisbioscoop te creëren

Tips om jouw eigen thuisbioscoop te creëren

Veel mensen kiezen nog steeds voor een televisie om bijvoorbeeld films, tv-programma’s en videogames op te bekijken en af te spelen. Een tv is bekend, eenvoudig en zo goed als klaar voor gebruik. Toch heeft het gebruik van een beamer veel voordelen ten opzichte van een televisie. Met een beamer kun je de ultieme thuisbioscoop creëren.

Home cinema beamer

Met een home cinema beamer maak je snel en eenvoudig jouw eigen luxe thuisbioscoop. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een ruime kamer met een witte, egale muur of een inklapbaar of oprolbaar beeldscherm die je in de kamer kunt zetten. Het is fijn als je deze kamer helemaal kunt verduisteren zodat er geen licht kan binnen komen om het beeld te verstoren. Je hebt diverse home cinema projectoren voor diverse beeldformaten. Laat je van te voren goed informeren over de mogelijkheden voor de door jouw gekozen ruimte.

Voor optimale geluidservaring wordt wel aangeraden om een extern audiosysteem aan te schaffen. De ingebouwde speakers die projectoren bevatten, geven niet het geluid dat bij zo’n beeldformaat past.

 

Short throw projector

Met een Short Throw projector kun je al een mooi en helder beeld krijgen met een afstand van slechts 1 a 2 meter, waar andere beamers maar liefst 3,5 tot 5 meter voor nodig hebben. Je schermafbeelding is dan maar liefst 2 meter breed. Ook Short throw beamers zijn verkrijgbaar in diverse varianten. Zo heb je de SmartEco short throw beamer, die minder stroom verbruikt en waarbij de lamp langer meegaat. Daarnaast bestaat er ook een ultra short throw beamer kun je al met een afstand van 10 centimeter een 50 inch beeldformaat creëren.