Marktplaats software

Marktplaats software

Marktplaats softwareHet is sinds 2012 mogelijk om gebruikte licenties te kopen en te verkopen. Het Hof van Justitie heeft een uitspraak gedaan over hoe ver het auteursrecht geldt op software. De uitspraak heeft veel bekijks getrokken, doordat dit veel partijen aangaat en software licenties over de gehele wereld gebruikt worden. Er is nu voor de consument en voor bedrijven een nieuwe mogelijkheid ontstaan om gebruikte software te verkopen en te kopen. Zo is als het ware een geheel nieuwe software marktplaats ontstaan, aangezien de gebruikte licenties nu geld waard zijn. Gebruikte licenties mochten eerst niet verkocht worden, maar mogen nu voor een kleinere prijs verkocht worden aan een 3e partij. Naast dat er een nieuwe markt is ontstaan is er op de site marktplaats ook een levendige handel ontstaan in software licenties.

Gebruikte SAP licentie

SAP staat voor: Systems, Applications and Products for data processing. Het kan gebruikt worden om de werkzaamheden binnen het bedrijf te standaardiseren en efficiënter te maken doormiddel van een geïntegreerde software oplossing. Deze software wordt wereldwijd gebruikt en er worden dan ook jaarlijks enorm veel licenties uitgegeven. Sinds de uitspraak van 2012 is het dus ook mogelijk om als persoon of bedrijf te kiezen voor een gebruikte SAP licentie. Naast het kopen van een gebruikte SAP licentie voor een lagere prijs, is het ook mogelijk om een gebruikte SAP licentie te kopen. Zo kan je kwalitatief sterke software kopen voor een betere prijs. De kwaliteit van de software neemt namelijk niet af, alleen de prijs daalt bij een tweedehandse aan- of verkoop.

Gebruikte Microsoft licentie

Microsoft is een bedrijf wat over de gehele wereld bekend is. Het bedrijf levert een verscheidenheid aan software pakketten en deze uitspraak is voor hen dan ook vrij ingrijpend. Het betekend namelijk dat elk Microsoft licentie voor een goedkopere prijs beschikbaar is. Mensen die niet de nieuwste Microsoft software willen, of deze niet kunnen betalen, kunnen nu kiezen voor tweedehands software. Zo kunnen zij werken met goede Microsoft software pakketten voor een aantrekkelijkere prijs. Op deze manier kan je bijvoorbeeld Microsoft Office en Microsoft Dynamics. Een Microsoft licentie is nu op het internet vrij makkelijk te vinden en er wordt dan ook vaak voor deze optie gekozen door het publiek.

Alle gebruikte Microsoft licenties op een rij

Gebruikte Adobe licentie

Ook Adobe levert verschillende software pakketten en ook deze pakketten mogen sinds 2012 openbaar verhandeld worden voor een tweedehandse prijs. Dit betekend dat er Adobe licenties vrijkomen zoals: Photoshop, Acrobat Pro DC, Illustrator en Dreamweaver. Zo kan je als persoon voor een goede prijs een Adobe licentie verkrijgen. Software is best prijzig en zo kan je best veel besparen op software die nog steeds dezelfde kwaliteit heeft. Bedrijven kunnen op deze manier helemaal veel besparen, doordat ze nu grote aantallen software pakketten voor een veel lagere prijs kunnen kopen. Daarnaast heeft deze uitspraak ook als gevolg, dat mensen eerder een nieuwe software licentie zullen kopen, omdat ze deze licentie vervolgens weer kunnen verkopen en dus waarde hebben. Gebruikte software kan je weer verkopen en dus een deel van je investering in nieuwe software terugverdienen. Op deze manier is er veel veranderd in deze markt, met veel verschillende voor- en nadelen voor verschillende partijen.

Alle tweedehands Adobe Software licenties op een rij